Ignasi Riera

Ignasi riera

Ignasi Riera es va graduar en la carrera d’Arquitectura al 1989 per la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB-UPC) i col·legiat al COAC, ininterrumpudament des de l’any 1991. Des d’ aleshores ha treballat intensament tant en projectes propis com per a reconegudes empreses locals, acumulant una dilatada experiència en el camp de l’arquitectura, l’urbanisme i el planejament.

Del 1985 al 2004, va treballar com a arquitecte associat amb Miquel Álvarez Trincado. En uns anys d’intens desenvolupament immobiliari, els projectes d’habitatges per a les principals immobiliàries del país i el planejament de noves àrees residencials van ser els principals objectes de treball.

Del 2004 al 2009, en la que inicialment va ser director general i posteriorment soci, a Alonso Balaguer i Arquitectes Associats, va organitzar el creixement de l’estudi, liderar i potenciar el negoci a nivell internacional, i diversificar la tipologia de projectes, fins aleshores enfocada a ús residencial, incorporant projectes de gran escala i d’edificis singulars a diversos països.

Des de l’any 2010 co-lidera dos estudis d’arquitectura, ABR- Portillo Riera Arquitectes a Barcelona i B+ABR Backheuser e Riera a Rio de Janeiro, associat amb els arquitectes Rosario Portillo i João Pedro Backheuser, respectivament. Recollint l’experiència professional prèvia, els seus interessos fonamentals són el desenvolupament territorial, el planejament urbà i les noves formes d’entendre l’habitatge. La seva obra ha estat objecte de publicacions en premsa internacional especialitzada i revistes del sector, a més d’haver rebut diversos guardons al llarg de la seva trajectòria professional.

En l’àmbit acadèmic ha estat professor convidat a la correcció de projectes finals de carrera a l’ETSAB i a l’IAAC, ha participat als congressos internacionals d’arquitectes de València i de Barcelona com a membre del comitè científic i ha realitzat diverses conferències a ciutats arreu del món.

Enguany, forma part del comissariat a Espanya de l’organització del 27è Congrés Mundial d’Arquitectes de la UIA, que es celebrarà a Rio de Janeiro al juliol del 2021.

error: