B+ABR

B+ABR | Backheuser e riera

B+ABR Backheuser e Riera Arquitetura és un despatx d’arquitectura fundat al 2014, fruit de la col·laboració entre els despatxos BLAC i ABR que començà al 2010.

A partir de l’experiència dels seus socis, responsables, entre altres, per projectes d’estadis olímpics, edificis residencials, educatius, corporatius, hotels, projectes d’urbanització i planejament variats, B+ABR visa un futur de col·laboració multicultural, explorant al màxim l’intercanvi i la simbiosi entre les dues cultures: brasilenya/carioca i espanyola/catalana.

Amb un equip mixt, amb seu a la ciutat de Rio de Janeiro, té com a propòsit establir una pràctica multidisciplinària en diferents escales i tipologies de projectes mitjançant una relació sòlida de col·laboració amb els seus clients, col·laboradors i el seu equip.

Entre els seus projectes més significatius destaquen el retrofit del Moinho Fluminense en Hotel-Boutique i la urbanització de l’àrea portuària de Rio de Janeiro, l’Orla Conde.

Actualment B+ABR treballa en el desenvolupament del masterplan i del projecte d’urbanització del nou autòdrom de Rio, annexe a la zona olímpica de Deodoro.

B + ABR Backheuser e Riera Arquitetura

Adreça:

Rua Visconde de Pirajá 550, cj. 740 Ipanema

Rio de Janeiro- RJ- BRASIL

cep 22421-002 

Telèfon:

+55 21 2512.7246 

E-Mail:

info@babr.net 

Web:

babrarquitetura.com.br

João Pedro Backheuser

João Pedro Backheuser és Mestre en Arquitectura i Disseny Urbà per la Columbia University (NY/2000), especialista en Arquitectura Brasilenya per la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme de Pernambuco (Recife/1997) i Arquitecte Urbanista per la Universitat Santa Úrsula (RJ/1994). S’ha especializat en Administració de Projectes per la Fundació Getúlio Vargas i en Gestió de Projectes per la Fundació COPPEAD.

En l’àmbit acadèmic ha estat professor de Projectes Arquitectònics a la Universitat Santa Úrsula (2001) així com de Projetes d’Arquitectura i Urbanisme a la Universitat Estácio de Sá (2001-2006).

Ha estat membre del Conselho Deliberativo del IAB-RJ, Instituto de Arquitetos do Brasil – Rio de Janeiro ,(2010/11), Diretor President del Laboratori de Projectes Studio X – Rio de Columbia University (NY) i membre suplent del CAU-RJ (Conselho de Arquitetura e Urbanismo – Departamento Rio de Janeiro).

Va participar activament en el desenvolupament tècnic de les infraestrures de la ciutat pels Jocs Olímpics de Rio 2016 i també en la l’organització tècnica d’alguns equipaments del Parc Olímpic.

Actualment co-lidera l’estudi d’Arquitectura B+ABR, a Rio de Janeiro amb Ignasi Riera.

Enguany és el director executiu del 27è Congrés Mundial d’Arquitectes de la UIA, que es celebrarà a Rio de Janeiro al juliol del 2021.

error: